MarkaO MarceAktualnościBlogPomoc / serwisKontaktSklep B2B
BiuletynFacebookYouTubeInstagram
Wszystkie produkty
31Październik
2024
Onion rings

Składniki:

1. Do obtaczania cebuli:
   - 1 szklanka mąki pszennej
   - 1 łyżeczka soli
   - 1 łyżeczka pieprzu

2. Masa jajeczna:
   - 1 szklanka kefiru
   - 1 jajko
   - 1 szklanka mąki pszennej
   - 1/3 łyżeczki proszku do pieczenia
   - 1/3 łyżeczki soli
   - 1/3 łyżeczki ostrej papryki
   - Czarny barwnik spożywczy (do uzyskania intensywnego koloru)

3. Panierka:
   - 1,5 szklanki panko (japońska panierka)

4. Dodatkowo:
   - 2 duże cebule
 

Przygotowanie:

1. Przygotowanie cebuli: Obierz cebule i pokrój na grube krążki (około 0,5-1 cm). Oddziel poszczególne pierścienie.

2. Masa do obtaczania: W misce połącz 1 szklankę mąki, 1 łyżeczkę soli oraz 1 łyżeczkę pieprzu.

3. Masa jajeczna: W drugiej misce wymieszaj kefir i jajko. Następnie przesiej do tej mieszanki 1 szklankę mąki, 1/3 łyżeczki proszku do pieczenia, dodaj czarny barwnik, 1/3 łyżeczki soli i 1/3 łyżeczki ostrej papryki. Mieszaj, aż uzyskasz jednolitą, ciemną masę.

4. Panierka panko: W trzeciej misce umieść panko.

5. Obtaczanie krążków: Każdy krążek cebuli obtocz najpierw w mące z przyprawami, potem zanurz w masie jajecznej, pozostaw krążek na talerzu, aż nadmiar masy spłynie i a na końcu dokładnie obtocz w panko. Powtórz dla wszystkich krążków.

6. Przygotowanie do pieczenia: Ułóż obtoczone krążki cebuli w koszyku frytkownicy, zachowując odstępy. Możesz spryskać je sprayem olejowym.

7. Pieczenie: Ustaw frytkownicę na 180°C i piecz onion rings przez około 15 minut, przewracając je w połowie pieczenia.

8. Podawanie: Gotowe onion rings podawaj z sosem.



Ostry majonezowy sos z papryczkami jalapeño.

Składniki:


- 4 łyżki majonezu
- 3-4 zielone papryczki jalapeño ze słoika (możesz użyć mniej lub więcej, zależnie od preferowanej ostrości)
- 1 łyżka koncentratu pomidorowego
- 1/4 łyżeczki soli
- 1/4 łyżeczki pieprzu
- Czerwony barwnik spożywczy

Przygotowanie:

1. Blendowanie: Umieść w kielichu blendera majonez, papryczki jalapeño, koncentrat pomidorowy, sól, pieprz, dodaj czerwony barwnik.

2. Blenduj wszystko na wysokich obrotach, aż sos będzie gładki. Spróbuj i ewentualnie dostosuj przyprawy według własnych preferencji.

4. Podawanie: Przełóż sos do miseczki i podawaj jako dip do onion rings.

Smacznego!

Jak zawsze, film z przygotowania znajdziecie na naszym profilu Instagramowym😊

KategorieWszystkieAktualnościBlog
Wstecz

W ramach naszej witryny stosujemy pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Państwa urządzeniu końcowym. Możecie Państwo dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej Polityce prywatności.

Ciasteczka
Cookies